sound by Jbgmusic
406669
DanasDanas408
UkupnoUkupno406669
English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Сарајевско-романијска регија

Сарајевско-романијска регија: Заједнички лов и сједница савјета у Палама

Ловци Сарајевско-романијске регије окупили су се крајем новембра у Палама са првенственим циљем размјене искустава и дружења. Овај период године био је погодан да се сагледа стање у ловиштима регије и организују заједнички пројекти.

Савјету регије претходио је лов у ловишту којим газдује Ловачко удружење ''Јахорина''. Лов је организован подно Црвених стијена на падинама планине Романија. Иако је уловизостао, ловци из седам удружења ове регије имали су прилику да уживају у природним љепотама једне од наших најљепших планина. Такође, склопљена су нова пријатељства и обновљена стара познанства.

Након лова, у ловачком дому у Мајданима организован је радно-свечани ручак на којем су поред предсједника ловачких удружења регије били присутни и сви учесници лова. Присутне је најприје поздравио и пожелио добродошлицу Његош Пољаковић, предсједник Ловачког удружења ''Јахорина'' Пале.  

На сједници Савјета регије највише је било ријечи о реализацији пројеката из одобрених средстава Владе Републике Српске. Закључено је да се пројекти реализују по предвиђеном плану и да ће сва утрошена средства ускоро бити и оправдана.Предсједник Савјета регије Стеван Драшковић нагласио је да су ловци Регије у протеклој години захваљујући ангажовању предсједника Савеза Сава Минића, те разумјевању Владе и ресорног министарства добили нове објекте, техничку опрему и храну за дивљач што ће омогућити правилно газдовањем додјељеним ловиштима. 

У наставку сједнице извршена је анализа бројног стања дивљачи, са посебним освртом на лов дивље свиње. Након што су предсједници свих Удружења регије продискутовали и изнијели своја запажања по овом питању, закључено је да су мир у ловишту и прихрана веома важан фактор у очувању задовољавајуће високог бројног стања дивљачи. Набавка аутоматских хранилица и надзорних камера, те садња воћкарица свакако ће унапрједити стање по овом питању.

На крају, договорене су бројне активности иуспостављање тјешње сарадње између ловачких удружења регије, а посебно је потребно нагласити да су сви присутни најавили подршку за поновно организовање традиционалне ловачке забаве у Палама почетком јанура наредне године.

Марко Павловић

 

Mapa lovišta

Foto galerija

Bilten

Vrijeme

Fair

-1°C

Fair

Humidity: 76%

Wind: 4.83 km/h

Sva prava zadržana - LOVAČKO UDRUŽENJE ,,JAHORINA,, PALE