sound by Jbgmusic
379079
DanasDanas1199
UkupnoUkupno379079
English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Kуп “Трново 2018“: Славко Ковачевић убједљиво први

Kуп “Трново 2018“, који је одржан на стрелишту “Трново“, имао је за циљ да заинтересује ловце за ловно стрељаштво. Такмичење је организовано у три кола. Највише успјеха у гађању имали су стријелци из Пала и Трнова. Изузетно лијепо вријеме послужило је учеснике турнира, који су прије свега уживали у дружењу и прелијепом природном амбијенту.

Гађана је мета срндаћа на даљини од 100 метара. Став за гађање био је стојећи. Стријелци су на располагању имали пет метака и пет минута за извршење гађања. Такмичење се обављало по правилима и пропозицијама дефинисаним у Правилнику о ловном стрељаштву ЛСРС.

Свеукупни побједници купа „Трново 2018“ су:

 1. мјесто Славко Ковачевић, ЛУ “Јахорина“ Пале,
 2. мјесто Слободан Голијанин, ЛУ “Трново“ Трново,
 3. мјесто Синиша Голијанин, ЛУ “Трново“ Трново.

Првопласирани по колима:

Побједници 1. кола одржаног 15. априла су:

 1. мјесто Славко Ковачевић, ЛУ “Јахорина“ Пале,
 2. мјесто Никола Лазаревић, ЛУ “Сува Гора“ Хан Пијесак,
 3. мјесто Слободан Голијанин, ЛУ “Трново“ Трново.

Побједници 2. кола одржаног 22. априла су:

 1. мјесто Славко Ковачевић, ЛУ “Јахорина“ Пале,
 2. мјесто Синиша Голијанин, ЛУ “Трново“ Трново,
 3. мјесто Слободан Голијанин, ЛУ “Трново“ Трново.

Побједници 3. кола одржаног 29. априла су:

 1. мјесто Славко Ковачевић, ЛУ “Јахорина“ Пале,
 2. мјесто Никола Лазаревић, ЛУ “Сува Гора“ Хан Пијесак,
 3. мјесто Синиша Голијанин, ЛУ “Трново“ Трново.

Награде и признања најбољим такмичарима уручио је први потпредсједник ЛСРС и предсједник Сарајевско-романијске регије Стеван Драшковић. У свом поздравном говору он се осврнуо на активности ЛСРС и Сарајевско-романијске регије.

Организација купа “Трново 2018“ је само једна од манифестација у организацији Савјета Сарајевско-романијске регије. Овај Куп смо реализовали уз помоћ ЛУ “Трново“ и драго ми је да је све протекло у најбољем реду. Надам се да ће Стрељачки клуб у скорије вријеме профункционисати у пуном капацитету и да ће не само ловци, већ и љубитељи оружја уопште, имати могућност да тренирају, истакао је први потпредсједник Савеза.

Уз жеље да ово такмичење прерасте у традиционалну манифестацију, Драшковић је пожелио побједницима пуно успјеха у даљим такмичењима, посебно на Купу Републике Српске.

Славко Ковачевић, који је и предсједник ЛУ “Јахорина“ Пале, каже да су услови за такмичење били идеални.

Такмичење је било изузетно добро организовано. Није било никаквих пропуста. Иначе, Куп је веома захтијеван, јер се гађало три дана. Ја сам једноставно имао највише среће и можда најбољу концентрацију у сва три такмичарска дана. Остали стријелци су такође вриједни пажње и вјерујем да ће на будућим такмичењима конкуренција бити све јача. Најважније је да смо се фино дружили у периоду ловостаја, као и да смо на лијеп начин попунили празнину између двије ловне сезоне, истиче Ковачевић.

Спонзори Купа били су: ЛУ “Игман“ Источна Илиџа, д.о.о. Голубовић власника Младена Голубовића из Источне Илиџе и Драган Сикима.

Аутор текста и фотографија: Марко Павловић

Текст и фотографије преузети са сајта Ловачког савеза Републике Српске. Оригинални текст и фотографије можете наћи на: https://lovcirs.com/aktivnosti/kup-trnovo-2018-slavko-kovacevic-ubjedljivo-prvi/1194/

Mapa lovišta

Foto galerija

Bilten

Vrijeme

Fair

-1°C

Fair

Humidity: 76%

Wind: 4.83 km/h

Sva prava zadržana - LOVAČKO UDRUŽENJE ,,JAHORINA,, PALE